Υλικά
•1 1/2 κιλό με λίγο λίπος και χωρίς κοκάλα χοιρινό
•1 1/2 κιλό έτοιμο ή σπιτικό λάχανο τουρσί
•1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο φρέσκο
•1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
•1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
•αλάτι
•λίγα φύλλα δάφνης
•2 μπαχάρια
•1-2 κόκκοι κύμινο
•2 γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Κόβουμε το χοιρινό σε μερίδες.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, στον πάτο της στρώνετε μερικά φύλλα λάχανο τουρσί.
Βάζουμε από πάνω 3-4 κομμάτια χοιρινό και πασπαλίζουμε με λίγο κόκκινο και μαύρο πιπέρι.
Συνεχίζουμε με μια διπλή στρώση λάχανο και χοιρινό.
Προσθέτουμε το μπαχάρι και τα φύλλα της δάφνης και σκεπάζουμε με μερικά ακόμη φύλλα λάχανου.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και πάνω πάνω βάζουμε μια διπλή στρώση λάχανου.
Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπαχαρικά (κύμινο και γαρύφαλλα).
Ζεσταίνουμε το βούτυρο χωρίς να το κάψουμε και περιχύνουμε με αυτό το φαγητό.
Προσθέτουμε 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό, λίγο αλάτι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Κάπου κάπου κουνάμε την κατσαρόλα και ελέγχουμε το ζωμό.