Υλικά
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
¾ ποτηριού ελαιόλαδο & λίγο ακόμα για την επιφάνεια
1 κ.γλ. αλάτι
Για τη γέμιση
320 γρ. (2 κονσέρβες) τόνο σε νερό, στραγγισμένο
2 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κοφτό κ.γλ. ρίγανη
1 μικρή ντομάτα στραγγισμένη από τα ζουμιά της και ψιλοκομμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τον τόνο και ανακατεύουμε να διαλυθεί και να απορροφηθεί εντελώς το νερό του.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει εντελώς.
Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τη ζύμη.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για ½ ώρα στο ψυγείο.
Τη χωρίζουμε σε 20-25 μπαλάκια.
Με το χέρι μας ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο στο μέγεθος της παλάμης μας.
Βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού γέμιση και κλείνουμε τις άκρες πιέζοντας καλά με πιρούνι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στρώνουμε με χαρτί το ρηχό ταψί του φούρνου και αραδιάζουμε τα πιτάκια.
Τα περνάμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσουν.