Υλικά
3 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
3 πράσινες μακρόστενες πιπεριές σε μικρά κυβάκια
3 μέτριες μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γρ. χοντρό ή μέτριο κριθαράκι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή φρέσκο βασιλικό ή άνηθο)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μέτρια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να μελώσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι μελιτζάνες.
Ρίχνουμε το κριθαράκι, φέρνουμε δυο βόλτες και προσθέτουμε την ντομάτα.
Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε με νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15', μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.
Όσο μαγειρεύεται, ρίχνουμε μια ματιά μήπως χρειαστεί ελάχιστο νερό παραπάνω.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και πιπέρι και σερβίρουμε το φαγητό σκέτο, με τριμμένη φέτα ή πασπαλισμένο με κίτρινο τυρί.
Τρώγεται υπέροχα και κρύο.