Υλικά
μέτρια κομμένες φέτες από μπαγιάτικο ψωμί
250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
200 γρ. μανούρι τριμμένο
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.γλ. μπούκοβο γλυκό, πάπρικα ή πιπέρι
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα ταψάκι τα ντοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε για 30' στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο (στρώνουμε το ταψάκι με χαρτί, για να μην κολλήσουν τα ντοματίνια).
Σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς το σκόρδο μαζί με αλάτι, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις στύβουμε από τα ζουμιά και τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με αλάτι, το μπούκοβο, το ελαιόλαδο και το ξίδι.
Βάζουμε σε ταψί τις φέτες του ψωμιού και τις φρυγανίζουμε στον φούρνο.
Όταν ροδίσουν και όσο είναι ακόμα ζεστές, τις βάζουμε κοντά τη μία στην άλλη σε πιατέλα και πάνω απλώνουμε την ντομάτα, τα ψητά ντοματίνια, το σκόρδο και το μανούρι.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε.