Υλικά
3 ντομάτες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
3 αβγά
175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κοφτά κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κοφτή κ.σ. ξερό δυόσμο
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και στραγγίζουμε τις ντομάτες από τα σπόρια και τα ζουμιά τους.
Τις ψιλοκόβουμε και τις αλατίζουμε ελαφρά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τις ντομάτες μαζί με τον πελτέ, ανακατεύοντας για λίγο, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Με το μίξερ χειρός χτυπάμε σε μια μεγάλη λεκάνη για 1'-2' το ελαιόλαδο με τα αβγά.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίχνουμε το γιαούρτι και χτυπάμε να ενσωματωθεί και αυτό.
Προσθέτουμε τη φέτα, το θυμάρι, τον μαϊντανό, τις ντομάτες και τον δυόσμο και με σπάτουλα πια ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Λαδώνουμε μια φόρμα με 15-17 εκ. διάμετρο και μεταφέρουμε εδώ το μίγμα.
Ψήνουμε για 55' περίπου ή μέχρι να ροδίσει το κέικ και να βγει στεγνό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το κόψουμε.