X

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία “βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο”.

Υλικά

500 γρ. γαύρο καθαρισμένο, χωρίς το κεφάλι

3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

χυμό από 1 λεμόνι

λίγο φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γλ. ρίγανη

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ½ φλιτζάνι νερό, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, τη φλούδα από το μισό στυμμένο λεμόνι και το λάδι.

Μόλις πάρει βράση, βάζουμε τον γαύρο, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μεσαίο, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 10'.

Στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε και τη ρίγανη ή το θυμάρι (μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό, για έξτρα γεύση και δροσιά).

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλουμε, επιπλέον λεμόνι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.