Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
500 γρ. γάλα φρέσκο χλιαρό
150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
1 κ.γλ. μουστάρδα
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
Διαλύουμε τον μπακαλιάρο σε πολύ μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό κατσαρολάκι και με τον αβγοδάρτη το ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με το αλεύρι.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό και τα ¾ του τυριού και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε μικρό ταψάκι. Δεν θέλουμε να βγει σε λεπτή στρώση.
Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία η κρούστα.