Υλικά
500 γρ. κοχυλάκι
1 μελιτζάνα σε χοντρά καρεδάκια
1 κόκκινη, 1 πράσινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά σε καρεδάκια
1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 λουκάνικο σε καρεδάκια
1 σφηνάκι τσίπουρο ή κρασί λευκό
500 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 ασπράδια αβγού
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη μελιτζάνα, το λουκάνικο, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το σκόρδο με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με το τσίπουρο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τη φέτα, τα κοχυλάκια, πιπέρι, τον άνηθο και τα ασπράδια, χωρίς να τα χτυπήσουμε, και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε ομοιόμορφα τα ζυμαρικά και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Απλώνουμε και την τριμμένη γραβιέρα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα ζυμαρικά για 20' σε ζεστό φούρνο στους 180°C.
Τα τελευταία 5'-7' αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, για να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Αντίθετα με άλλα φαγητά του φούρνου, αυτή η μακαρονάδα τρώγεται καλύτερα χλιαρή, ενώ η γεύση της είναι ακόμα νοστιμότερη την επόμενη μέρα.