Υλικά
400 γρ. βρασμένο ζυμαρικό (2 βαθιά πιάτα περίπου)
4 αβγά
½ φλιτζ. ελαιόλαδο (ή βούτυρο)
1 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα)
αλάτι, πιπέρι
οποιοδήποτε μυρωδικό: μαϊντανό, φρέσκο ή ξερό βασιλικό, μαντζουράνα, φασκόμηλο ή ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τα τυριά και αλατοπίπερο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και στρώνουμε στον πάτο ομοιόμορφα τα μακαρόνια.
Αδειάζουμε από πάνω τα αβγά με το τυρί, προσθέτουμε το μυρωδικό που θέλουμε και κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο.
Μόλις ροδίσει η ομελέτα από τη μία πλευρά, την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου και την ψήνουμε και από την άλλη.
Τρώγεται μια χαρά και κρύα, οπότε μπορούμε να την πάρουμε μαζί μας στο πικνίκ, αλλά και στο γραφείο, ή να γίνει το παιδικό κολατσιό του σχολείου.