Υλικά
400 γρ. ταλιατέλες
4 κρόκους αβγού
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
8 κ.σ. κέτσαπ
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
½ κ.γλ. μπούκοβο ή πάπρικα
μερικά φύλλα φρέσκο βασιλικό
μερικά φύλλα ρόκας
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 3'-4'. Δεν τις στραγγίζουμε.
Τις αφήνουμε στο νερό όπου έβρασαν μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κέτσαπ, το μοσχοκάρυδο, το μπούκοβο, το ελαιόλαδο, τους κρόκους, την παρμεζάνα (αφήνοντας λίγη για το σερβίρισμα), αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε στο μπολ τα μακαρόνια μαζί με 2-3 κουταλιές από το νερό όπου έβρασαν και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με τα ντοματίνια, τη ρόκα, τον βασιλικό, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.