X

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Υλικά

1 δόση βασική ζύμη για τάρτα

2 κυδώνια σε λεπτές φέτες, καθαρισμένα

1 ξύλο κανέλας

μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γλ. ξερό

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες

6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

1 σφηνάκι κονιάκ

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

150 γρ. μετσοβόνε καπνιστό τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

βούτυρο για την ταρτιέρα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τάρτα όπως στη συνταγή Νο1.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τα κυδώνια μαζί με το ξύλο κανέλας και το θυμάρι.

Αλατίζουμε και τα σοτάρουμε γυρίζοντας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Τα σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπέικον, το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνουμε και γυρίζοντας συχνά αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν εντελώς και να ροδίσουν ελαφρά.

Αφήνουμε τα κρεμμύδια να κρυώσουν λίγο.

Σε μπολάκι ανακατεύουμε τα δυο τυριά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C βαθμούς.

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 26 εκ.

Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε χοντρό φύλλο ανάμεσα σε δυo λαδόκολλες.

Αφαιρούμε την επάνω κόλλα και με τη βοήθεια της κάτω μεταφέρουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα.

Τη στρώνουμε ομοιόμορφα ως επάνω στα τοιχώματα.

Την τρυπάμε παντού με πιρούνι και την ψήνουμε για 20'.

Τη βγάζουμε από τον φούρνο, στρώνουμε τη βάση με τα κρεμμύδια και το μπέικον, απλώνουμε πάνω τους τα μισά τυριά και πάνω στα τυριά απλώνουμε τα κυδώνια.

Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Tags

Επίσης...

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.