
Υλικά
700 γρ. κίτρινη κολοκύθαΥλικά
100 ml κρέμα καρύδας
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το σκόρδο με ελάχιστο αλατισμένο νερό, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°.
Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες, αφαιρούμε μεμβράνες και σπόρους, τη βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως.
Βγάζουμε τη φλούδα, τη μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε το σκόρδο και λιώνουμε την κολοκύθα και το σκόρδο με δύο πιρούνια.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγη-λίγη την κρέμα καρύδας ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά.
Καρυκεύουμε με το τζίντζερ και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
Αν ο πουρές είναι πυκνός, προσθέτουμε λίγο γάλα με πλήρη λιπαρά.
A.T.