Υλικά
½ πακέτο φύλλο κρούστας
100 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
5 μακρόστενες μελιτζάνες ή 3 φλάσκες σε μεγάλα κυβάκια
1 κρεμμύδι σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ρίγανη
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. τριμμένο μετσοβόνε
2 αβγά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Αλατοπιπερώνουμε και, εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τη ρίγανη και τον μαϊντανό.
Αφήνουμε τις μελιτζάνες να κρυώσουν.
Σε μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με το τυρί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 26 εκ.
Βουτυρώνουμε ένα ένα χωριστά τα φύλλα και τα στρώνουμε πατσαβουριαστά στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να τα αφήσουμε να προεξέχουν αρκετά.
Στρώνουμε τις μελιτζάνες στη βάση και πάνω τους απλώνουμε ομοιόμορφα τα αβγά με το τυρί.
Τυλίγουμε τις άκρες σε στρογγυλό γείσο και τις βουτυρώνουμε.
Ψήνουμε για 40' περίπου, μέχρι να ροδίσουν το φύλλο και η επιφάνεια.