Υλικά
1 κιλό μπέιμπι κολοκυθάκια
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
300 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
1 γιαούρτι στραγγιστό ή παραδοσιακό
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. βούτυρο αγελάδος ή γίδινο σε κυβάκια
4 αβγά
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη του κρεμμυδιού και τα αφήνουμε για 10' στο σουρωτήρι σκεπασμένα με ένα βάρος, να στραγγίξουν τα υγρά τους (τα μπέιμπι κολοκυθάκια τα προτιμώ γιατί έχουν ελάχιστα υγρά).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με τον αβγοδάρτη τα αβγά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και τo μπέικιν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τα κολοκύθια, τον δυόσμο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και, αν χρειαστεί, ελάχιστο νερό, όσο για να πάρουμε έναν παχύρρευστο χυλό. Τελευταία ρίχνουμε τη φέτα, για να μη διαλυθεί.
Παίρνουμε ένα χαμηλό μεταλλικό ταψί για πίτα, το λαδώνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και το βάζουμε στον φούρνο μέχρι να κάψει.
Το βγάζουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε τον χυλό, τον ισιώνουμε και πάνω του μοιράζουμε σε κυβάκια το βούτυρο.
Ψήνουμε για ½ ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.
Προσοχή! Το μυστικό για να βγει τέλεια αυτή η πίτα είναι η λεπτή στρώση: ρυθμίζουμε λοιπόν το μέγεθος του ταψιού μας έτσι ώστε ο χυλός να μην ξεπερνά το 1 με 1½ εκατοστό!