Υλικά
500 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
600 γρ. άγρια χόρτα (ζοχούς, σέσκουλο, σπανάκι, μυρώνια, καυκαλήθρες, μάραθο)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο
100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
100 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λάδι και αλεύρι για το ταψί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα χόρτα και τα ψιλοκόβουμε. Δεν στραγγίζουμε τα νερά τους, γιατί τα χρειαζόμαστε για να μουλιάσει το σιμιγδάλι.
Σε μια λεκάνη, πιέζοντας λίγο με το χέρι μας, ανακατεύουμε τα χόρτα, το κρεμμυδάκι, το σιμιγδάλι, αλάτι, μπόλικο πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τη φέτα στο τέλος, για να μη διαλυθεί.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα ή ένα ανάλογο σε μέγεθος ρηχό μεταλλικό ταψάκι.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τα χόρτα: το μίγμα θα είναι ψηλό και πλούσιο, αλλά θα πέσει στο ψήσιμο.
Ρίχνουμε και όλο το ζουμάκι που θα μείνει στον πάτο.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.