Υλικά
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
1 κιλό μικρά κολοκυθάκια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 πράσο σε ροδέλες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
250 γρ. ανθότυρο σε μεγάλες μπουκιές
250 γρ. μυζήθρα ξινή
1½ φλιτζανάκι του καφέ οποιονδήποτε τραχανά
4 αβγά
αλάτι, πιπέρι
βούτυρο αγελάδος λιωμένο για το φύλλο και το ταψί
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα πιέζουμε να βγάλουν τα ζουμιά τους.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο με λίγο αλάτι μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνουμε και σε δυνατή φωτιά φέρνουμε 2-3 βόλτες, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και τα αβγά λίγο χτυπημένα.
Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τον τραχανά και τα τυριά και με κουτάλι τα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για να μη διαλυθούν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο μεταλλικό χαμηλό ταψάκι.
Στρώνουμε πατσαβουριαστά τα μισά φύλλα, πολύ καλά βουτυρωμένα το καθένα χωριστά.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, όλα βουτυρωμένα χωριστά και επίσης πατσαβουριαστά.
Χαράζουμε την πίτα, τη βουτυρώνουμε καλά, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και την ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.