Υλικά
• 1 χταπόδι
(1 κιλό περίπου)
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 φλιτζάνι ξίδι ή 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
• 3 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα χωρίς νερό, να βράσει μόνο με το δικό του νερό.
Μόλις γίνει "ροζ” το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το κόβουμε μικρά κομματάκια.
Το ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα (που έχει ήδη μέσα το ζουμί του) και σε μέτρια φωτιά αρχίζουμε να το βράζουμε.
Με το που θα αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα (λάδι, ξίδι, ζάχαρη) και το περιμένουμε έως ότου πιει όλα του τα υγρά εκτός φυσικά από το λάδι.
Μόλις "μελώσει”, είναι εντελώς έτοιμο.