Υλικά
• 4 μελιτζάνες φλάσκες
• 250 γρ. μανιτάρια φετούλες
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
• 4 φρέσκες ντομάτες στο μούλτι ή ντοματάκια κονκασέ
• μαϊντανό αρκετό ψιλοκομμένο
• λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
• 1/2 κ.γλ. κύμινο
• 1/2 κ.γλ. πάπρικα
• 1 κ.γλ.ρίγανη
• 2-3 δαφνόφυλλα
• αλατοπίπερο
• 1 κύβο λαχανικών
• τυρί τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες μας, τις κόβουμε στη μέση και αδειάζουμε την ψίχα τους.
Τις περνάμε από το τηγάνι λίγο να μαλακώσουν και τις βάζουμε σε ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε.
Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια, σκόρδο, μανιτάρια, πιπεριά να σοταριστούν ελαφρά, προσθέτουμε τις ντομάτες, μαϊντανό και δυόσμο, αλατοπίπερο, τον κύβο λαχανικών και ρίγανη.
Βράζουμε τη γέμιση 10 λεπτά.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες μας, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το κύμινο, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μια κουταλιά τριμμένο τυρί ή βάζουμε μόνο ντομάτες πάνω από τη γέμιση και τα δαφνόφυλλα ανάμεσα στις μελιτζάνες.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.