Υλικά
• 150 γρ. μύδια καθαρισμένα (κρατάμε και λίγα με το κέλυφος για γαρνίρισμα)
• 150 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
• 4 καλαμαράκια σε ροδέλες
• 6-7 γυαλιστερές, χτένια ή ότι άλλο έχουμε, (καθαρισμένα και πλυμένα)
• 10 ολόκληρες γαρίδες (εναλλακτικά υπάρχουν κατεψυγμένα ανάμικτα θαλασσινά )
• 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 4 ώριμες ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη ή κονκασέ
• ελαιόλαδο
• λίγο αλάτι
• πιπέρι λευκό
• 1 πακέτο μακαρόνια ή άλλο ζυμαρικό
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια αλλά να μη βράσουν εντελώς, να κρατάνε λίγο.
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα περνάμε με κρύο νερό.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δώσει το άρωμά του στο λάδι.
Βάζουμε τα θαλασσινά με 2 φλιτζάνια νερό σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε στα θαλασσινά τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να πιουν το περισσότερο ζουμί.
Σερβίρουμε ζεστά.