Υλικά
Για τη γέμιση:
• 200 γρ. σπανάκι
• 200 γρ. μαρούλι
• 200 γρ. καυκαλήθρες
• 200 γρ. αντίδια κατσαρά
• 200 γρ. σέσκουλα
• 1 ματσάκι άνηθο
• 1 κούπα ελαιόλαδο
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη ζύμη:
• 1 κιλό αλεύρι
• 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
• χλιαρό νερό
• 1 κ.σ. λευκό κρασί
• λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μαζί με τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου.
Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό, μέχρι να γίνει αφράτη και λεία.
Ανοίγουμε με τον πλάστη πολύ λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε κομμάτια 40x40 περίπου.
Βάζουμε στο κέντρο κάθε φύλλου τη γέμιση, το διπλώνουμε σαν φάκελο και το κλείνουμε καλά.
Αλείφουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και τηγανίζουμε κάθε πιτούλα σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας τη συνέχεια, μέχρι να αρχίσει να ξεροψήνεται από όλες τις πλευρές.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα πιτάκια και συμπληρώνουμε λάδι όταν χρειάζεται.