X

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Υλικά

500 γρ. ξαλμυρισμένα φιλέτα μπακαλιάρου

1 καρότο σε κυβάκια

1 μελιτζάνα σε κυβάκια

1 μέτριο κολοκυθάκι σε κυβάκια

1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια

1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

2-3 κλωναράκια θυμάρι

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

2 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. αλεύρι

4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 κύβο ζωμό λαχανικών

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα μαζί τα λαχανικά με το θυμάρι σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο σε μπουκιές, πάνω στα λαχανικά.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Προσθέτουμε στο τέλος τον μαϊντανό.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον κύβο για τον ζωμό των λαχανικών με 1 λίτρο νερό και σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε λίγο λίγο τον ζωμό, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη γραβιέρα, κρατώντας λίγη για την κρούστα.

Με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα λαχανικά και το ψάρι.

Τα μεταφέρουμε σε μέτριο πυρίμαχο ταψί, πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε και ψήνουμε για 40'-45' σε ζεστό φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Επίσης...

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.