Υλικά
1 µικρό κουνουπίδι
1 κουτί µπύρα
1/2 φλιτζάνι τριµµένη κεφαλογραβιέρα
αλεύρι όσο πάρει
Σκορδαλιά:
300 γρ. πατάτες βρασµένες
3 σκελίδες σκόρδου λιωµένες
200 γρ. καρυδόψιχα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. ξύδι
χυµός 1/2 λεµονιού
Εκτέλεση
Κόβουµε το κοτσάνι από το κουνουπίδι και το χωρίζουµε σε µπουκετάκια.
Το βράζουµε για λίγο σε αλατισµένο νερό.
Ρίχνουµε σε µπώλ την µπύρα, τα τυριά και λίγο-λίγο αλεύρι όσο πάρει για να γίνει χυλός.
Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο.
Βουτάµε τα µπουκετάκια του κουνουπιδιού στο χυλό και τα τηγανίζουµε µέχρι να ροδίσουν.
Τα σερβίρουµε µε τη σκορδαλιά.
Σκορδαλιά: Σ’ ένα µπολ βάζουµε τις πατάτες, το σκόρδο και την καρυδόψιχα.
Ρίχνουµε λίγο λίγο το ελαιόλαδο µε το ξίδι και το χυµό λεµονιού.
Χτυπάµε έως ότου απορροφηθούν τα υγρά τους.