Υλικά
1 κρεµµύδι
2 πατάτες
2 πράσα (το λευκό µέρος)
1 φύλλο δάφνης
3 ποτήρια νερό
1 κύβο ζωµό κοτόπουλου
3-4 κουτ. κρέµα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Σοτάρουµε τα λαχανικά ψιλοκοµµένα σε µια κουταλιά βούτυρο.
Σβήνουµε µε το νερό και προσθέτουµε τον κύβο, τη δάφνη και το αλατοπίπερο.
Αφήνουµε για 1/2 ώρα περίπου και µετά αφού σβήσουµε, πολτοποιούµε το µείγµα σε µπλέντερ ή σε µούλτι.
Προσθέτουµε και την κρέµα γάλακτος και σερβίρουµε στα πιάτα.