Υλικά
6 µπριζόλες χοιρινές από λαιµό
5-6 πατάτες
3 ντοµάτες
2 πιπεριές
1 κουταλιά δυνατή µουστάρδα
1 λεµόνι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουµε καλά τις µπριζόλες και αφού στραγγίσουν, προσθέτουµε αλάτι πιπέρι και µπόλικη ρίγανη.
Καθαρίζουµε τις πατάτες και τις κόβουµε χοντρές ροδέλες.
Προσθέτουµε αλάτι και ρίγανη, στρώνουµε τις πατάτες σε ένα µεγάλο πυρέξ και από πάνουµε βάζουµε τις µπριζόλες.
Κόβουµε τις πιπεριές σε ροδέλες και τις ντοµάτες ροδέλες.
Στρώνουµε πρώτα τις πιπεριές και µετά τις φέτες ντοµάτας από πάνω τις µπριζόλες και αλατίζουµε ελαφρά.
Καλύπτουµε το πυρέξ µε αλουµινόχαρτο και ψήνουµε στους 200 βαθµούς για περίπου 45 λεπτά.
Βγάζουµε το αλουµινόχαρτο από το πυρέξ και περιχύνουµε το φαγητό µε ένα µίγµα από χυµό λεµονιού και µουστάρδα. Συνεχίζουµε το ψήσιµο αυξάνοντας τη θερµοκρασία µέχρι να ροδίσουν οι µπριζόλες.
Σηµείωση: Δεν χρειάζεται να προστεθεί ελαιόλαδο στο φαγητό επειδή οι συγκεκριµένες µπριζόλες είναι αρκετά λιπαρές.
Αν θέλετε, µπορείτε αφαιρώντας τις µπριζόλες από το πυρέξ να ψήσουµε λίγο ακόµα τις πατάτες για να ροδίσουν και να ρουφήξουν το ζουµάκι από το κρέας.