Υλικά
6-7 σουπιές
1 κρεµµύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 ντοµάτα ψιλοκοµµένη
µισό µατσάκι µαϊντανό
λίγη ρίγανη
λεµόνι
αλάτι, πιπέρι
3-4 κουταλιές φρυγανιά τριµµένη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Εκτέλεση
Καθαρίζουµε τις σουπιές και ψιλοκόβουµε τα πλοκάµια.
Τσιγαρίζουµε σε λίγο λάδι το κρεµµύδι, το σκόρδο και τα πλοκάµια.
Προσθέτουµε τη ντοµάτα, το µαϊντανό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Τα κατεβάζουµε από τη φωτιά, ρίχνουµε τη φρυγανιά και γεµίζουµε τις σουπιές (όχι πολύ γεµάτες). Με µία οδοντογλυφίδα συγκρατουµε τη γέµιση.
Παίρνουµε ένα πυρέξ, γυρίζουµε τις σουπιές µε το γυαλιστερό τους µέρος προς τα πάνω, προσθέτουµε 1 φλιτζάνι λάδι, 1 φλιτζάνι λευκό κρασί, µισό φλιτζάνι νερό και λίγο λεµόνι.
Ψήνουµε στους 200°C ώσπου να ροδίσει το φαγητό.