Υλικά
20 πιτάκια έτοιµα κουρού
ελαιόλαδο 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού
κρεµµύδια 600 γρ., κοµµένα σε ροδέλες
πράσα 2 κοµµένα σε ροδέλες
µανιτάρια 200 γρ., κοµµένα σε φετάκια
δυόσµος 4 κουταλιές της σούπας, ψιλοκοµµένος
ντοµάτες 2 χωρίς τις φλούδες και τους σπόρους, ψιλοκοµµένες
κρασί 100 ml λευκό ξηρό
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουµε τα στρογγυλά τεµάχια της ζύµης κουρού.
Βράζουµε τα κρεµµύδια και τα πράσα σε λίγο νερό για 15’ περίπου.
Τα στραγγίζουµε καλά. Ζεσταίνουµε το λάδι και σοτάρουµε τα µανιτάρια για 5’-6’.
Προσθέτουµε το µίγµα των κρεµµυδιών και του πράσου και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για 5’-6’ ακόµη.
Αλατοπιπερώνουµε. Σβήνουµε µε το κρασί και βράζουµε µέχρι να εξατµιστούν πολύ καλά τα υγρά τους.
Κατόπιν αποσύρουµε από τη φωτιά, ρίχνουµε το δυόσµο και τις φρέσκες ντοµάτες (προσοχή χωρίς υγρά) και ανακατεύουµε καλά.
Σε αντικολλητική φόρµα για 10 κεκάκια τοποθετούµε τα στρογγυλά τεµάχια της ζύµης, ένα σε κάθε θέση.
Βάζουµε σε κάθε πιτάκι από 1 κουταλιά της σούπας γέµιση και το κλείνουµε από πάνω µε ένα δεύτερο πιτάκι πιέζοντας µε βρεγµένα δάκτυλα γύρω γύρω για να κολλήσουν τα δύο πιτάκια καλά.
Ψήνουµε τα πιτάκια σε ταψί αλειµµένο µε λάδι στους 200 °C για 20’-25’, µέχρι να ροδίσουν.