Υλικά
σουπιές µέτριες: 1 κιλό
σπανάκι: 1 ½ κιλό
ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι
κρεµµυδάκια φρέσκα: 5 ψιλοκοµµένα
άνηθος: 1 µικρό µατσάκι ψιλοκοµµένο
µάραθο: λίγο ψιλοκοµµένο
δυόσµος: λίγος φρέσκος, ψιλοκοµµένος
ντοµάτες: 2 ώριµες
αλάτι: λίγο
πιπέρι φρεσκοτριµµένο
κρασί λευκό: 3 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
Καθαρίζουµε τις σουπιές από τη µαλακή µεµβράνη, το κοκαλάκι και το µελάνι τους.
Αδειάζουµε τα σακουλάκια µε το µελάνι σε λεκανίτσα µε 4 ποτήρια νερό, ώστε να κατασταλάξει η άµµος που βρίσκεται στο µελάνι.
Πλένουµε τις σουπιές και τις αφήνουµε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι.
Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε τα κρεµµυδάκια, τον άνηθο, το µάραθο και το δύοσµο ελαφρά.
Ψιλοκόβουµε τις σουπιές και τις σοτάρουµε και αυτές.
Ρίχνουµε λίγο πιπέρι.
Όταν σοταριστούν, παίρνουµε λίγο λίγο από το νερό όπου είχαµε ρίξει το µελάνι και το προσθέτουµε στις σουπιές.
Χαµηλώνουµε τη φωτιά και αφήνουµε να βράσουν οι σουπιές.
Όταν έχουν µισοβράσει, προσθέτουµε το σπανάκι ψιλοκοµµένο.
Ξεφλουδίζουµε τις ντοµάτες, αφαιρούµε τους σπόρους και τα υγρά τους και τις ψιλοκόβουµε.
Τις προσθέτουµε στην κατσαρόλα µε τις σουπιές και το σπανάκι.
Όταν σβήσουµε τη φωτιά, ρίχνουµε στο φαγητό λίγο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο και το άσπρο κρασί και ανακατεύουµε.