Υλικά
1.250 γραµµάρια χταπόδι
1 κιλό κρεµµυδάκια στιφάδου
350 γραµµάρια λάδι
100 γραµµάρια ξίδι
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
3 φύλλα δάφνης
1 κιλό φρέσκες ντοµάτες ψιλοκοµµένες ή 1 ½ κουταλιά σούπας ντοµατοπελτές
Εκτέλεση
Κόβουµε τα πλοκάµια του χταποδιού σε φέτες 1-2 δάχτυλα.
Πλένουµε καλά τα κοµµάτια και βάζουµε σε κατσαρόλα µαζί µε το λάδι, το ξίδι, τα κρεµµυδάκια ολόκληρα καθαρισµένα, το σκόρδο, τη δάφνη και τις ντοµάτες ή τον ντοµατοπελτέ σε ένα φλιτζάνι νερό.
Προσθέτουµε αλάτι και 5-6 ολόκληρους κόκους πιπέρι.
Σκεπάζουµε την κατσαρόλα σε πολύ σιγανή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, να απορροφηθούν τα υγρά και να µαλακώσει το χταπόδι.