X

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Υλικά

1.250 γραµµάρια χταπόδι

1 κιλό κρεµµυδάκια στιφάδου

350 γραµµάρια λάδι

100 γραµµάρια ξίδι

1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη

3 φύλλα δάφνης

1 κιλό φρέσκες ντοµάτες ψιλοκοµµένες ή 1 ½ κουταλιά σούπας ντοµατοπελτές

Εκτέλεση

Κόβουµε τα πλοκάµια του χταποδιού σε φέτες 1-2 δάχτυλα.

Πλένουµε καλά τα κοµµάτια και βάζουµε σε κατσαρόλα µαζί µε το λάδι, το ξίδι, τα κρεµµυδάκια ολόκληρα καθαρισµένα, το σκόρδο, τη δάφνη και τις ντοµάτες ή τον ντοµατοπελτέ σε ένα φλιτζάνι νερό.

Προσθέτουµε αλάτι και 5-6 ολόκληρους κόκους πιπέρι.

Σκεπάζουµε την κατσαρόλα σε πολύ σιγανή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, να απορροφηθούν τα υγρά και να µαλακώσει το χταπόδι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.