Υλικά
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας ψιλοκοµµένο µαϊντανό
1 κουταλιά σούπας ψιλοκοµµένο άνηθο
4 µικρές σφικτές ντοµάτες
200 γρ. ελαιόλαδο
λίγο φυτικό βούτυρο για το βράσιµο της πατάτας
2-3 κουταλιές σούπας φυτική µαργαρίνη
µία χούφτα χοντροκοµµένα ξεφλουδισµένα αµύγδαλα
αλάτι, πιπέρι
8 µελιτζάνες φλάσκες (στρογγυλές)
3 βρασµένες πατάτες (για το πουρέ)
1 κουτί πολτό ντοµάτας µε βασιλικό και ρίγανη
2 µεγάλα ξερά κρεµµύδια
Εκτέλεση
Σε µια κατσαρόλα ρίχνουµε τις καθαρίσµένες πατάτες και τις βράζουµε µε φυτική µαργαρίνη και νερό.
Όταν µαλακώσουν οι πατάτες, τις πατάµε µε ένα πιρούνι για να γίνει ο πουρές.
Στη συνέχεια ψήνουµε τις µελιτζάνες στο φούρνο στους 200 βαθµούς για 10 λεπτά µέχρι να µαλακώσουν.
Ανοίγουµε τις µελιτζάνες, πατάµε το εσωτερικό τους και τις βάζουµε σε ένα ταψί. Ψιλοκόβουµε το κρεµµύδι και το σοτάρουµε σε ελαιόλαδο.
Μετά προσθέτουµε το πολτό ντοµάτας, λίγο αλάτι, πιπέρι, µαϊντανό, άνηθο και αφήνουµε να βράσει η σάλτσα για 5 λεπτά. Αποσύρουµε από τη φωτιά.
Τοποθετούµε στο πάτο της κάθε µελιτζάνας από µία κουταλιά σάλτσα.
Από πάνω τοποθετούµε µια-δύο φέτες ντοµάτα και µετά πουρέ πατάτας.
Προσθέτουµε λίγο ζεστό νερό στο ταψί, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και περιχύνουµε τις µελιτζάνες µε το λιωµένο βούτυρο.
Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 βαθµούς µέχρι να ροδοκοκκινίσει ο πουρές για 20-30 λεπτά.
Όταν ψηθούν οι µελιτζάνες και τις βγάλουµε από το φούρνο, βάζουµε πάνω στο πουρέ λίγα αµύγδαλα χοντροκοµµένα και τις ξαναβάζουµε για λίγο στο φούρνο.