Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι (των 200 γραµµαρίων)
150 γραµµάρια µαργαρίνη ή βούτυρο
5 αυγά
350 γρ. τυρί φέτα τριµµένη µε το χέρι
350 γρ. διάφορα τριµµένα τυριά
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
8-10 ντοµάτες λιαστές στραγγισµένες καλά και κοµµένες σε µπαστουνάκια + 1 κ.σ ψιλοκοµµένη
10 ελιές χωρίς κουκούτσι και κοµµένες σε φετούλες (µαύρες ή πράσινες ή και τα δύο) + 1 κ.σ ψιλοκοµµένες
λίγο πιπέρι
βασιλικό
λίγη τριµµένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 200 βαθµούς.
Βουτυρώνουµε καλά ένα πυρέξ και το πασπαλίζουµε µε την τριµµένη φρυγανιά.
Χτυπάµε τα αυγά, προσθέτουµε το γιαούρτι, το βούτυρο και ανακατεύουµε πολύ καλά µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα.
Σταδιακά ρίχνουµε το αλεύρι και ανακατεύουµε µέχρι να έχουµε ένα χυλό χωρίς σβώλους.
Προσθέτουµε τη ½ φέτα, τα τριµµένα τυριά, τις ελιές, το βασιλικό, το πιπέρι και τη λιαστή ντοµάτα. Ανακατεύουµε καλά όλα τα υλικά µαζί.
Απλώνουµε οµοιόµορφα το µείγµα στο πυρέξ και ρίχνουµε την υπόλοιπη φέτα, τη 1 κ.σ λιαστή ντοµάτα και τη 1 κ.σ ελιές στηνεπιφάνεια της πίτας.
Πατάµε ελαφρά τα κοµµατάκια να µπούνε µέσα και ψήνουµε για 30 – 40 λεπτά, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.