Υλικά
4 αυγά
6 λουκάνικα
2 κοφτές κουτ. της σούπας βούτυρο
1/2 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
πιπέρι και αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λουκάνικα οριζόντια σε φέτες, τα βάζουμε σ’ ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο και τα τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις μεριές.
Έπειτα τα βάζουμε μαζί με το βούτυρο, όπου τα τηγανίσαμε, σε ένα πιάτο πυρέξ και τα στρώνουμε με ένα μαχαίρι, ώστε να μην πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο.
Σπάζουμε από πάνω τους τα αυγά, τους ρίχνουμε το ανάλογο πιπέρι και αλάτι.
Ετοιμάζουμε στο μεταξύ τη σάλτσα ντομάτα, περιχύνουμε μ’ αυτή τα αυγά και στη συνέχεια τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο να ψηθούν επί 10-12 λεπτά.
Όταν είναι πια έτοιμα, βάζουμε το πιάτο πυρέξ σε μια πιατέλα στρογγυλή, στρωμένη με πετσέτα και τα σερβίρουμε.