Υλικά
1 κιλό αλεύρι σταρένιο
300 γραµµ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 φακελάκια µαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
χλιαρό νερό
γλυκάνισο
σουσάµι
Εκτέλεση
Διαλύουµε τη µαγιά και τη ζάχαρη σε µια κούπα νερό και το αφήνουµε 10 λεπτά να φουσκώσει.
Ανακατεύουµε τα αλεύρια προσθέτουµε το αλάτι, το λάδι και τρίβουµε λίγο µέχρι να απορροφηθεί το λάδι.
Προσθέτουµε τη µαγιά και τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυµώνουµε αρκετά ώσπου να πετύχουµε µια ζύµη µαλακή. Αφήνουµε τη ζύµη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Πλάθουµε ψωµάκια, τα τοποθετούµε σε λαδωµένο ταψί και τα αφήνουµε σε ζεστό µέρος να φουσκώσουν.
Τα αλείφουµε µε λίγο νεράκι και τα πασπαλίζουµε µε σουσάµι.
Τα ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200°C για 30-40 λεπτά περίπου.