Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
125 ml νερό
140 γρ. βούτυρο
150 γρ. αλεύρι
6 αβγά
1 γρ. μαύρο σουσάμι
1 γρ. άσπρο σουσάμι
20 γρ. κρέμα γάλακτος
5 γρ. λευκό ξίδι
1 κ.κ. πράσινο τσάι
Αλάτι
Παρασκευή
Ετοιμάζουμε μια ζύμη για σου με τα 125 ml νερό, 40 γρ.
από το βούτυρο, μια πρέζα αλάτι, τα 150 γρ.
αλεύρι και τα 2 αβγά.
Βράζουμε, σε χαμηλή φωτιά το νερό με το βούτυρο και το αλάτι.
Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε όλο το αλεύρι με μία κίνηση, ανακατεύοντας συνεχώς.
Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις αρχίσει η ζύμη να στεγνώνει, απομακρύνουμε πάλι την κατσαρόλα, ρίχνουμε τα 2 αβγά και τα ανακατεύουμε καλά.
Μόλις σχηματιστεί μια λεία ζύμη, την τοποθετούμε σε ένα κορνέ και φτιάχνουμε μπαλίτσες, που βάζουμε σε ένα ταψί ελαφρώς λαδωμένο, αφήνοντας διάστημα 4-5 εκ.
μεταξύ τους.
Τις πασπαλίζουμε με τα σουσάμια και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180° C φούρνο, για 15-18 λεπτά περίπου.
Ζεσταίνουμε το ξίδι για 2 λεπτά και ρίχνουμε μέσα το τσάι.
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μπεν μαρί, ρίχνουμε 50 γρ.
βούτυρο και μετά τα αβγά ολόκληρα (ελάχιστα χτυπημένα), ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το ξίδι με το τσάι και τα τελευταία 50 γρ.
βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να στερεοποιηθούν κάπως τα αβγά.
Μόλις πάρουν την κατάλληλη υφή (να κρατούν μια σχετική υγρασία), τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε με αυτά τα σουδάκια.
Ένας συνδυασμός γαλλικού πρωινού –χάρη στα, έστω αλμυρά, choux– με αγγλικό, αφού συμμετέχει το εμβληματικό τους πιάτο, τα scrambled eggs.
Είναι εντελώς λογικό να σερβιριστεί με ένα english breakfast tea, ένα πολύ αρωματικό μίγμα από τσάγια του Ασάμ, της Σρι Λάνκα και της Ινδονησίας, με δυνατή και πικάντικη γεύση.
(Αφήνουμε το τσάι μέσα στο νερό για 4 λεπτά)