Υλικά
Υλικά για 10 άτομα: 50 έτοιμα σου
Κρέμα πατισερί
1 κιλό γάλα
200 γρ. ζάχαρη
7 κρόκοι αβγού
100 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
50 γρ. Γκραν Μαρνιέ
Σος σοκολά
500 γρ. χλιαρό γάλα
350 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. ρούμι
Σιρόπι χαρουπιού
1 κιλό ξηρά, ώριμα χαρούπια
1/2 κιλό ζάχαρη
Παρασκευή
Κρέμα πατισερί
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με λίγη ζάχαρη.
Χτυπάμε με σύρμα τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το γάλα, και ξαναβράζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το Γκραν Μαρνιέ και το βούτυρο.
Αφήνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας να κρυώσει και γεμίζουμε τα σου με την κρέμα.
Σος σοκολά
Λιώνουμε σε μπενμαρί τη σοκολάτα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, και προσθέτουμε το βούτυρο.
Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε σταδιακά το ρούμι και το χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς.
Μόλις η σος πήξει ελαφρά, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μοντάρισμα
Σχηματίζουμε μια πυραμίδα από τα σουδάκια και περιχύνουμε με τη σος Σοκολά.
Διακοσμούμε με σαντιγί, φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Βάζουμε κουταλιές από το σιρόπι γύρω από το προφιτερόλ και προσθέτουμε μικρά κομμάτια χαρουπιού.