Υλικά
Υλικά για 2-3 μικρά βάζα
500 γρ. φλούδες φράπας
750 γρ. ζάχαρη
χυμό από 2 λεμόνια (περίπου 1 φλιτζανάκι του καφέ)
½ φλιτζ. γλυκόζη
Εκτέλεση
Ξύνετε με τον τρίφτη τις φράπες, τις κόβετε στα 6 και αφαιρείτε την ψίχα.
Ζυγίζετε να έχετε 500 γρ.
φλούδες.
Κόβετε κάθε φλούδα σε μέτρια κομμάτια ή λωρίδες.
Βράζετε σε αρκετό νερό τις φλούδες μέχρι να μαλακώσουν.
Τις αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο νερό, τις στραγγίζετε και τις ξαναβράζετε σε καθαρό νερό για άλλα 5 λεπτά.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για μια τρίτη φορά.
Τις στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι και τις απλώνετε πάνω σε καθαρή λινή πετσέτα.
Πιέζετε ελαφρά με το χέρι για να φύγει όλο το νερό τους.
Βράζετε τη ζάχαρη μαζί με τη γλυκόζη σε 4 φλιτζάνια νερό για 15 λεπτά και προσθέτετε τις πρώτα τις φλούδες των φρούτων και κατόπιν το χυμό λεμονιού και τη γλυκόζη.
Βράζετε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι του.
Το αφήνετε να κρυώσει και το μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα.Σημ.
Για να ελέγξετε το βράσιμο της φράπας, τρυπάτε ένα κομμάτι της με ένα ξύλινο καλαμάκι κι αν δεν μπορέσετε να το ανασηκώσετε εύκολα, τότε έχει πράγματι βράσει σωστά.