Υλικά
υλικά για 6 κρέμες
600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
100 ml γάλα
160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (τουλ. 60% κακάο)
6 φρέσκα αβγά, τους κρόκους
60 γρ. ζάχαρη
5 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. καφέ στιγμιαίο
παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 130ο - 140ο.
Χωρίζουμε τ' αβγά.
Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη βάζουμε να λυώσει, με μία κ.σ γάλα, σε μπαιν μαρί *.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 3'-4'.
Προσθέτουμε τη λυωμένη σοκολάτα, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα.
Μόλις αναμιχθεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν.
Μοιράζουμε το μείγμα σε έξι απλωτά πήλινα σκεύη για κρέμες, φροντίζοντας το ύψος της κρέμας να μην ξεπερνάει τα 3 εκ.
Ψήνουμε τις κρέμες για 30'-40' - αυτό εξαρτάται και απο το υλικό των δοχείων. Οι κρέμες είναι έτοιμες, όταν το μείγμα έχει στερεοποιηθεί γύρω γύρω, ενώ στο κέντρο παραμένει κάπως τρεμουλιαστό.
Σε καμμία περίπτωση δεν αφήνουμε τις κρέμες να βράσουν.
Βγάζουμε τις κρέμες και τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Τις βάζουμε, κατόπιν, στο ψυγείο για 1.30' τουλάχιστον. Αναμειγνύουμε την καστανή ζάχαρη με τον καφέ και πασπαλίζουμε, προσεκτικά, όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε τις κρέμες σε δυνατό γκριλ για λίγα λεπτά, να καραμελώσει η ζάχαρη ή χρησιμοποιούμε το φλόγιστρο, αν έχουμε.
Ξαναβάζουμε τις κρέμες στο ψυγείο, μέχρι να τις σερβίρουμε.( * βάζουμε τη σοκολάτα σε μεταλικό μπολ, που στερεώνουμε πάνω απο κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει, φροντίζοντας να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους.
)