Υλικά
Υλικά
1 κιλό μούσμουλα
1 κιλό ζάχαρη
Παρασκευή
Ξεφλουδίζουμε προσεχτικά τα μούσμουλα με ένα μαχαίρι κι αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό.
Τα βάζουμε να βράσουν και υπολογίζουμε 15-20 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση.
Περνάμε τη μαρμελάδα μας από πολύ ψιλό σουρωτήρι και τη μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Τα κλείνουμε με το καπάκι τους ενόσω είναι ακόμα ζεστή η μαρμελάδα και τα αναποδογυρίζουμε για να τα «σφραγίσουμε». Σημ.
Μπορείτε να μειώσετε στα 750 γρ.
τη ζάχαρη, αλλά θα πρέπει να είστε βέβαιοι πως τα μούσμουλα σας ήταν αρκετά ώριμα. Θ.Τ.