Υλικά
Υλικά
1 φύλλο χωριάτικης ζύμης
15-20 μούσμουλα (ανάλογα με το μέγεθος τους)
65-70 γρ ζάχαρη
μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας ή σποράκια από εσωτερικό ενός καρπού βανίλιας
Παρασκευή
Απλώνουμε τη ζύμη σε μια ελαφρά βουτυρωμένη ταρτιέρα (με διάμετρο 23-25 εκ), την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με το πιρούνι μας και ψήνουμε τη βάση μας για 10 λεπτά, σε προθερμασμένο, στους 180ο, φούρνο.
Στο μεταξύ ξεπλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα μούσμουλα.
Τα κόβουμε στη μέση και όταν έχει ήδη ψηθεί για 10 λεπτά η ζύμη μας, τα απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω της, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ξαναβάζουμε την ταρτιέρα στο φούρνο για να ψήσουμε την τάρτα μας άλλα 35 λεπτά.Θ.Τ.