Υλικά
Yλικά για 4 άτομα
70 γρ. κουβερτούρα (περιεκτ. άνω του 65% κακάο)
150 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
100 ml κρέμα γάλακτος
3 κρόκοι πολύ φρέσκων αβγών
50 γρ. ζάχαρη
10 γρ. βούτυρο (για τα φορμάκια)
1/3 κ.γ. κανέλα
4 φορμάκια κρέμας για φούρνο
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120ο.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν και ν' ασπρίσουν αρκετά.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα, την κρέμα και την κανέλα.
Μόις γίνει χλιαρό προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και αφήνουμε να λυώσει χωρίς ανακάτεμα.
Όταν λυώσει η σοκολάτα τελείως, την προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντας δυνατά, ώστε να μη σχηματιστούν γρομπαλάκια.
Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και μοιράζουμε μέσα την κρέμα.
Τοποθετούμε τα φορμάκια σ' ένα πυρίμαχο σκεύος και το γεμίζουμε με νερό που να καλύπτει μέχρι τη μέση τα φορμάκια.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε περίπου 35'.
Ελέγχουμε το ψήσιμο: η επιφάνεια της κρέμας δεν πρέπει να κολλάει.
Σερβίρεται πολύ κρύα.
tips: αυτή η απλή κρέμα μπορεί να σερβιριστεί με φρέσκα φρούτα του δάσους στο πλάι ή επάνω (φραμπουάζ, φραγκοστάφυλα, φράουλες), με σαντιγί, με παγωτό βανίλια.
Μπορεί, ακόμα, να σερβιριστεί με δυο κουταλιές κρεμ ανγκλέζ, που θα της δώσει άλλη αίγλη.