Υλικά
Υλικά
300 γραμ. κουβερτούρα ημίγλυκια
10 μπισκότα νταϊτζέστιβ
1 ½ αμύγδαλα λευκά
50 γρ. σταφίδες
1 φλ. κρέμα γάλακτος
Για τη διακόσμηση
τρούφα σοκολάτας
καρύδα
100 γρ. αμύγδαλα κομμένα στα δύο και καβουρδισμένα ελαφρά
κόκκινες στρογγυλές γυαλιστερές καραμέλες
κορδόνια γλυκόριζας
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα και ψιλοκόβουμε τις σταφίδες.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με την κρέμα γάλακτος, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο για να πλάθεται, γύρω στη μισή ώρα (ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου).
Πλάθουμε το μείγμα σε οβάλ σχήμα αλείφοντας τα χέρια μας με κάποιο σπορέλαιο. Διακόσμηση: κυλάμε τα σοκολατάκια σε τριμμένη κουβερτούρα ή σε καρύδα, κολλάμε τα αμύγδαλα στη θέση των αυτιών, τις καραμελίτσες για μάτια και τα κορδόνια της γλυκόριζας για ουρά.
Αφήνουμε στο ψυγείο 5 ώρες πριν σερβίρουμε.
Α.Τ.