X

Εύκολο σουφλέ σοκολάτας

Υλικά

Υλικά

200  γρ. κουβερτούρα τριμμένη (60 -80% περιεκτικότητας σε κακάο)

1 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

1 φλ. νερό

1 φλ. άγλυκο κακάο

16 ασπράδια αβγών

1 φλ. καστανή ζάχαρη 

Βούτυρο και ζάχαρη για να «ντύσουμε» τα φορμάκια

Άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα, αν θέλουμε

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Αλείφουμε με βούτυρο 12 πυρίμαχα φορμάκια διαμέτρου 9 εκ.

και τα πασπαλίζουμε παντού με ζάχαρη.

Τινάζουμε να φύγει η περισσή.

Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι, επάνω σε μέτρια φωτιά, την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίζουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στις άκρες των τοιχωμάτων του κατσαρολιού (δεν πρέπει να βράσει).

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Τοποθετούμε το μείγμα σοκολάτας σε κατσαρολάκι, που στερεώνουμε στα χείλη μεγαλύτερης κατσαρόλας με νερό που σιγοβράζει και φθάνει μέχρι με τη μέση των τοιχωμάτων του κατσαρολιού με τη σοκολάτα (μπεν μαρί).

Ανακατεύουμε το κακάο σε σκόνη με το νερό επάνω σε φωτιά μέχρι να πάρει βράση και να διαλυθεί εντελώς το κακάο και το ρίχνουμε στη σοκολάτα.

Χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια αβγών σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρίσουν.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη μια –μια κουταλιά συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να τη ρίξουμε όλη και τα ασπράδια να σχηματίζουν μια μαρέγκα με μαλακές κορυφές –θα χρειαστούν γύρω στα 3 λεπτά.

Ενσωματώνουμε το 1/3 της μαρέγκας στη ζεστή σοκολάτα με ένα κουτάλι, διπλώνοντας το μείγμα και ανασηκώνοντάς το με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα σιγά –σιγά, όπως περιγράφουμε πιο πάνω, χωρίς όμως να διαλυθεί τελείως μέσα στο μείγμα.

Γεμίζουμε τα φορμάκια με τη σοκολάτα κατά τα ¾.

Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρει η επιφάνεια ένα καφέ –χρυσό χρώμα.

Σερβίρουμε τα σουφλέ αμέσως, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

A.T.

Επίσης...

3 συνταγές για ανάλαφρες μους

Δοκιμάστε τρεις παρασκευές που απογειώνουν την αέρινη κρέμα.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.