Υλικά
Υλικά
1 ¾ φλ. σπορέλαιο
1 ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. σόδα
1 ½ φλ. ζάχαρη
5 αβγά
2 δόσεις βανιλίνης
1 πρέζα αλάτι
2 ½ κ.γ τριμμένη κανέλα
2 φλ. καρότα ξυσμένα
½ φλ. καρύδια κοπανισμένα ψιλοκομμένα
Για την επικάλυψη
1 φλ. τυρί κρέμα
½ φλ. ζάχαρη άχνη
½ φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 26 εκ.
ενώνουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη σόδα, την ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα.
Δουλεύουμε με το μίξερ χειρός τα αβγά, τη βανιλίνη, το σπορέλαιο και την ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Το ενώνουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τα καρότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά και προσεκτικά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε περίπου 1 ώρα.
Το γλυκό είναι έτοιμο όταν βγει καθαρή η λάμα ενός κοφτερού μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.
Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο μέσα στο ταψί για 10 λεπτά και το γυρίζουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί, το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο.
Απλώνουμε την κρέμα επάνω στο γλυκό με ένα βρεγμένο πλατύ μαχαίρι.
Α.Τ.