Υλικά
Υλικά
250 γρ.σοκολάτα
¾ φλ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αβγά
3 δόσεις βανιλίνη
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Για το γλάσο σοκολάτας:
150 γρ. σοκολάτα
¾ φλ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
½ φλ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 23 εκ.
και το πασπαλίζουμε καλά με κακάο ή αλεύρι.
Τινάζουμε να φύγει το περισσό.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν-μαρί.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Την αφήνουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη πολύ καλά με το μίξερ χειρός.
Ρίχνουμε σιγά –σιγά την κουβερτούρα συνεχίζοντας να δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλεύρι σαν βροχή, ανακατεύοντας ελαφρά.
Ρίχνουμε τα 2/3 της μαρέγκας και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο 1/3 και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά ανασηκώνοντας το μείγμα από κάτω προς τα πάνω.
Αν η μαρέγκα μας φαίνεται δύσκολη, χτυπάμε ολόκληρα τα αβγά με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε με το αλεύρι όπως γράφουμε παραπάνω.
Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα γύρω στα 20 -25 λεπτά.
Την ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.Φτιάχνουμε το γλάσο: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη λίγη–λίγη ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο.
Α.Τ.