Υλικά
Υλικά
400 γρ. κουβερτούρα
400 γρ. άχνη ζάχαρη
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλ. λικέρ μέντας
1/3 φλ. φρέσκα φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Στρώνουμε ένα ρηχό παραλληλόγραμμο ταψάκι με πλευρά 25 εκ.
με ένα κομμάτι λαδόκολλα να περισσεύει από το ταψί και την αλείφουμε με ελάχιστο σπορέλαιο χρησιμοποιώντας πινέλο.
Λιώνουμε τη μισή κουβερτούρα σε μπεν μαρί, την απλώνουμε επάνω στη λαδόκολλα και βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο.
Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το γάλα και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ και τα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας και ανακατεύουμε πάλι να ενωθούν τα υλικά.
Βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και στρώνουμε το μείγμα της μέντας ισόπαχα επάνω στη σοκολάτα.
Βάζουμε το ταψάκι πάλι στο ψυγείο και αφήνουμε 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, λιώνουμε και την υπόλοιπη κουβερτούρα και την αφήνουμε να χλιάνει.
Βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο, σκεπάζουμε την κρέμα της μέντας με την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα και ξαναβάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
Κόβουμε σε κομμάτια 5-6 εκ.
βουτώντας κάθε φορά ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό.
Οι σοκολάτες μέντας διατηρούνται στο ψυγείο.
Α.Τ.