Υλικά
Υλικά
1 κιλό κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη
4 φύλλα ζελατίνας
150 γρ. κουβερτούρα 50%-κακάο
Σιρόπι καραμέλας ή σιρόπι σοκολάτας για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας σε μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσουν.
Βάζουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη και ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά αναακατεύοντας συνέχεια με τον αβγοδάρτη.
Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σφίγγουμε τις ζελατίνες με τα χέρια μας να στραγγίξουν από το νερό και τις προσθέτουμε στην κρέμα.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια που έχουμε βρέξει και έχουμε τινάξει και τα βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες.
Σερβίρουμε την πανακότα σκέτη ή με σιρόπι καραμέλας ή με σιρόπι σοκολάτας.
A.T.