Υλικά
Yλικά
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2/3 φλ. κακάο άγλυκο
2 αβγά χτυπημένα ελαφρά
1 δόση βανιλίνη
1 ½ φλ. γάλα
¼ φλ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα για 2 λεπτά.
Κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα πηχτό λείο μείγμα.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 7 εκ.
και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Ρίχνουμε 3 κ.σ από τον χυλό και όταν φανούν φουσκάλες στην επιφάνεια της τηγανίτας, τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Τη βγάζουμε σε ζεστή πιατέλα και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Σερβίρουμε με μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι ή με παγωτό βανίλια ή και με μαρμελάδα και με παγωτό.
A.T.