Υλικά
Υλικά
150 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
250 γρ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα αλεσμένα (όχι σε σκόνη)
¼ κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη
2 ασπράδια αβγού
100 γρ. κουβερτούρα
2 κ.γ. Kirsch
Εκτέλεση
Βάζουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αμύγδαλα, την κανέλα, τη σκόνη γαρύφαλλο, το κακάο και το αλεύρι σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα ασπράδια των αβγών και ανακατεύουμε καλά.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, τη βάζουμε σε μπολ και την περιχύνουμε με καυτό νερό.
Αφήνουμε να μείνει η σοκολάτα για 5 λεπτά, κρατάμε 1 κουταλιά από το νερό και χύνουμε προσεκτικά όλο το υπόλοιπο.
Την προσθέτουμε στο αλεύρι μαζί με τη μια κουταλιά νερό που κρατήσαμε και το kirsch και ζυμώνουμε, μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.
Απλώνουμε τη ζύμη σε φύλλο σε επιφάνεια ελαφρά πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη σε πάχος γύρω στα 6 χιλιοστά.
Κόβουμε μπισκότα σε διάφορα σχήματα και τα μεταφέρουμε σε ρηχή λαμαρίνα φούρνου καλυμμένη με λαδόκολλα.
Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5-6 ώρες σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον.
Ψήνουμε σε προθερασμένο φούρνο 250ο C για 4 -5 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε και μεταφέρουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Τα αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
* Aπό την κουζίνα της Ελβετίας.
A.T.