Υλικά
Υλικά
300 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. καφέ στιγμής
1 κ.σ. λικέρ καφέ ή μπράντυ
4 μεγάλα αβγά
1 δόση βανιλίνη
Για τη διακόσμηση
100 γρ. ξύσματα κουβερτούρας
Εκτέλεση
Αλείφουμε με λάδι μια μακρόστενη φόρμα 1 λίτρου και την καλύπτουμε με μεμβράνη μαγειρέματος.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών.
Βάζουμε σε μπολ τον καφέ και το λικέρ ή το μπράντι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο καφές.
Ρίχνουμε στο μπολ τους κρόκους, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Σε ξεχωριστό βαρύ μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με το μίξερ.
Σε άλλο μπολ, χτυπάμε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε στο μπολ με τον καφέ τη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά από κάτω προς τα πάνω με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε στο μείγμα την ξυσμένη κουβερτούρα και την ενσωματώνουμε με τη σπάτουλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει και τη χτυπάμε ελαφρά επάνω στην επιφάνεια εργασίας να ισιώσει η επιφάνεια.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
Για να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε σε παγωμένη πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
Αν θέλουμε, μπορούμε να διακοσμήσουμε την επιφάνεια με ξύσματα ή “φλούδες” κουβερτούρας.A.T.