X

Μάφινς με γλυκοπατάτα

Υλικά

Υλικά

700-800 γρ. γλυκοπατάτες

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. σόδα

¼ κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ

½ κ.γ. αλάτι

1 φλ. ζάχαρη

¾ φλ. ελαιόλαδο

3 μεγάλα αβγά

1 δόση βανιλίνη

½ φλ. αλεσμένος λιναρόσπορος

Εκτέλεση

Πλένουμε τις γλυκοπατάτες, τις τοποθετούμε επάνω στη σχάρα και τις ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ανάλογα με το μέγεθος -πρέπει να είναι πολύ μαλακές.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζουμε.

Τις λιώνουμε καλά με πιρούνι -χρειάζομαστε 3 φλιτζάνια.

Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη σόδα, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.

Προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε.

Σε ξεχωριστό μπολ, βάζουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαοδ, τα αβγά και τη βανίλια και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Το μεταφέρουμε στο μπολ με το αλεύρι, προσθέτουμε τη λιωμένη γλυκοπατάτα και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Μοιράζουμε τον χυλό στις θήκες μιας φόρμας για μάφινς που έχουμε καλύψει με τα ειδικά χαρτάκια και πασπαλίζουμε με το λιναρόσπορο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160οC για περίπου 30 λεπτά.A.T.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Γλυκά