X

Ο Κορμός του Χαλβά

Ο χαλβάς του μπακάλη ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα. Ιδιαίτερος κορμός, που ταιριάζει σε όσους αγαπούν το άρωμα από ταχίνι.

Υλικά

Για τον κορμό

250 γρ. μαργαρίνη

½ φλιτζ. ζάχαρη

1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι

1½ φλιτζ. σκόνη κακάο

1 αβγό

185 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα κανέλας

100 γρ. φουντούκια ολόκληρα καβουρδισμένα

200 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια

400 γρ. χαλβά βανίλια σπασμένο σε κομματάκια

Για τη σος

250 ml νερό

1 βανίλια

150 γρ. κακάο σε σκόνη

200 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι ροδίζουμε σκέτα τα φουντούκια.

Αφήνουμε τη μαργαρίνη εκτός ψυγείου, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτουμε το αβγό και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Ρίχνουμε στο μείγμα τα φουντούκια, τον χαλβά και τα μπισκότα και ανακατεύουμε προσεκτικά με κουτάλι. Καλύπτουμε με μεβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα μας. Το πατάμε καλά με ένα κουτάλι, το ισιώνουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια με τη μεμβράνη που περισσεύει. Έτσι, θα ξεφορμάρουμε πανεύκολα το γλυκό μας.

Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες (άνετα ετοιμάζουμε το γλυκό και από την προηγούμενη).

Για τη σος, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το νερό με τη βανίλια και, ανακατεύοντας συνεχώς, ενσωματώνουμε το κακάο και τη ζάχαρη. Όταν διαλυθούν τα σβολάκια, η σος είναι έτοιμη.

Ξεφορμάρουμε τον κορμό και τον σερβίρουμε με τη σος, σε θερμοκρασία δωματίου.

Tip

Τα φουντούκια και τα μπισκότα κανέλας δεν μας περιορίζουν. Επιλέξτε όποιο μπισκότο ή ξηρό καρπό σάς αρέσει.

Επίσης...

3 συνταγές για ανάλαφρες μους

Δοκιμάστε τρεις παρασκευές που απογειώνουν την αέρινη κρέμα.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.